wtorek, 15 października 2013

Pyszne kokosowe cupcakes



Kupiłam jakiś czas temu mleczko kokosowe i zastanawiałam się do czego je wykorzystać. Oczywiście musiało to być coś słodkiego, a co jest lepsze od cupcakes z kremem? Babeczki wyszły pyszne. Były bardzo puszyste i delikatne. Do tego bardzo kokosowy krem.

Składniki na cupcakes:
  • 180 g masła
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
Przygotowanie:
  • Ubić jaja.
  • Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.
  • Połączyć masło z ubitymi jajami.
  • Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleczko kokosowe.
  • Masę przełożyć do papilotek.
  • Piec ok 15-20 min w 180 stopniach.

Składniki na krem:
  • 100 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanka mleczka kokosowego
  • wiórki kokosowe
Przygotowanie:
  • Ubić masło z cukrem na puszystą białą masę.
  • Na koniec powoli dodawać mleczko kokosowe i wiórki kokosowe, miksować przez chwilę.
Gotowe cupcakes można udekorować kremem i posypać wiórkami kokosowymi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz