Kupiłam jakiś czas temu mleczko kokosowe i zastanawiałam się do czego je wykorzystać. Oczywiście musiało to być coś słodkiego, a co jest lepsze od cupcakes z kremem? Babeczki wyszły pyszne. Były bardzo puszyste i delikatne. Do tego bardzo kokosowy krem.
Składniki na cupcakes:
- 180 g masła
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
Przygotowanie:
- Ubić jaja.
- Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.
- Połączyć masło z ubitymi jajami.
- Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleczko kokosowe.
- Masę przełożyć do papilotek.
- Piec ok 15-20 min w 180 stopniach.
Składniki na krem:
- 100 g masła
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanka mleczka kokosowego
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Ubić masło z cukrem na puszystą białą masę.
- Na koniec powoli dodawać mleczko kokosowe i wiórki kokosowe, miksować przez chwilę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz