Przepyszne bardzo kakaowe brownie. Proste i szybkie w przygotowaniu. Do tego udekorowane eleganckimi kwadracikami z masy cukrowej.
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki kakao
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii
- 1/2 kostki masła
- 3 jaja
Przygotowanie:
- Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia.
- Do miski wsypać kakao, następnie masło. Wszystko wymieszać.
- Następnie dodać cukier, mąkę, sól, cukier waniliowy oraz 3 jaja. Ucierać, aż masa będzie gładka i jednolita.
- Brytfankę o wymiarach 20x30 (lub mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
- Ciasto piec w 175 stopniach przez około 25-30 minut.
Do dekoracji (do wyboru):
- Kakaowy krem maślany
- Masa cukrowa w różnych kolorach
- Cukrowe perełki
- Wycinarki lub szablony
- Lukier królewski, jeżeli używamy szablonów lub do zrobienia kropeczek, pasków itd na masie.
Brownie pokroiłam na kwadraciki 6x6 cm. Górę posmarowałam kremem maślanym na który ułożyłam udekorowany kwadrat z masy z cukrowej. Gotowe i udekorowane:
Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz