wtorek, 10 września 2013

Pyszny brownie z dekoracją


Przepyszne bardzo kakaowe brownie. Proste i szybkie w przygotowaniu. Do tego udekorowane eleganckimi kwadracikami z masy cukrowej. 


Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1-2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii
  • 1/2 kostki masła
  • 3 jaja

Przygotowanie:
  • Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia.
  • Do miski wsypać kakao, następnie masło. Wszystko wymieszać. 
  • Następnie dodać cukier, mąkę, sól, cukier waniliowy oraz 3 jaja. Ucierać, aż masa będzie gładka i jednolita.
  • Brytfankę o wymiarach 20x30 (lub mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
  • Ciasto piec w 175 stopniach przez około 25-30 minut.

Do dekoracji (do wyboru):
  • Kakaowy krem maślany
  • Masa cukrowa w różnych kolorach
  • Cukrowe perełki
  • Wycinarki lub szablony
  • Lukier królewski, jeżeli używamy szablonów lub do zrobienia kropeczek, pasków itd na masie.
Brownie pokroiłam na kwadraciki 6x6 cm. Górę posmarowałam kremem maślanym na który ułożyłam udekorowany kwadrat z masy z cukrowej. Gotowe i udekorowane:





Pychota!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz